Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles verslaat VVV-Venlo in heenduel play-offs

Go Ahead Eagles is de halve finales van de play-offs om promotie naar de eredivisie begonnen met een overwinning. In een aantrekkelijke wedstrijd tegen VVV-Venlo was clubtopscorer Leon de Kogel vlak voor tijd verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel, 1-0.
In een nagenoeg volgepakte Adelaarshorst kwamen de bezoekers het best uit de startblokken. Go Ahead werd vroeg onder druk gezet en moest in de verdedigende stellingen. Tot grote kansen leidde dat echter nog niet. Na een half uur was de eerste kans voor de thuisploeg en kwam op naam van Vriends, die zijn kopbal over het doel getikt zag worden door doelman Deckers. Vijf minuten voor rust was Hunte namens VVV dichtbij, maar zijn inzet ging via een been naast. Diezelfde Hunte liet even later na om een voorzet van Van Crooij binnen te koppen. 
In de tweede helft veranderde het spelbeeld want de thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Halverwege de tweede helft knalde De Kogel in kansrijke positie over en een vrije trap van Duits werd door Deckers uit de hoek geplukt. Aan de overkant werd een vrije trap van Seuntjens gekeerd door Zwarthoed en even later hield Zwarthoed Seuntjens wederom van scoren af.

Slotoffensief Go Ahead

Go Ahead ging vol voor de overwinning en kreeg kansen via De Kogel en Vriends maar het vizier stond niet op scherp. Vijf minuten voor tijd kwam dan toch het moment voor de thuisploeg toen Rutten de doorgebroken Teijsse neerhaalde; dat betekende rood en een strafschop. De Kogel ontfermde zich over de bal en schoot ongegeneerd hard binnen, 1-0. Daar bleef het bij en daardoor zal de ploeg komende maandag een voorsprong verdedigen in Venlo. 
1-0
GA Eagles
VVV-Venlo
1-0 De Kogel (strafschop/87)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Ten Den, Post, De Kogel, Fleuren, Resida
Rood: Rutten (86)
GA Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Van der Meer; Maatsen (Van Overbeek/53), Nieveld, Duits (Daemen/90), Wolters; De Kogel, Ten Den (Teijsse/83).
VVV-Venlo: Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Van Crooij, Nijholt; Opoku, Seuntjens, Hunte (Resida/81 - Haagen/90).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.