Staphorst wint wel maar pakt titel niet in hoofdklasse, nacompetitie voor SVZW

Staphorst is vanmiddag geen kampioen geworden van de hoofdklasse C. De ploeg won wel bij SVZW (2-4), maar omdat Harkemase Boys ruim won bij Flevo Boys pakte die ploeg de titel.
Na ruim een half uur kwam Staphorst op voorsprong door Ferdi ter Avest, die scoorde tegen zijn toekomstige club. Kort voor rust zorgde Deniz Sahbaz voor de gelijkmaker namens de ploeg uit Wierden. Het was echter Staphorst dat kort na rust opnieuw op voorsprong kwam. Martijn Brakke zorgde voor de 1-2 en even later maakte Mark Schra de 1-3. Kevin Aman deed in de laatste minuut iets terug, maar in blessuretijd zorgde Remon Kroes voor de 2-4 eindstand en dus eindigt Staphorst als tweede in de hoofdklasse. De ploeg kan zich op gaan maken voor de nacompetitie om een plek in de 3e divisie.

Nacompetitie SVZW

Door de nederlaag van SVZW moet die ploeg zich op gaan maken voor het spelen van nacompetitie tegen degradatie. De zelfbenoemde titelkandidaat speelde een teleurstellend seizoen en moet dus nog vol aan de bak om ook komend seizoen in de hoofdklasse te spelen.