Gramsbergen

Gramsbergen krijgt verdwenen kasteel terug

Gramsbergen krijgt haar kasteel terug. Tenminste als het aan Gert en Carina Kelder ligt. Hun brouwerij en schipperscafé Mommeriete wordt uitgebreid in de vorm van het kasteel uit de 14e eeuw.
Wat begon met het idee om een arbeidershuisje te laten bouwen bij hun brouwerij-schipperscafé Mommeriete in Gramsbergen, krijgt nu gestalte in de vorm van een kasteel. Een replica van het Kasteel, het huis van Gramsbergen, dat in 1339 werd gebouwd en in 1822 weer werd afgebroken.

Stichting Vechtezomp

"We wilden een huisje laten neerzetten met een botenhuis, maar toen we partner werden van de Stichting Vechtezomp, en daarmee het botenhuis zouden realiseren, kregen we de afmeting te zien. Het was dusdanig groot dat ons arbeidershuisje er wat klein bij af zou steken. Dus werd er gezocht naar een ander alternatief”, zeggen Gert en Carina Kelder van de Mommeriete. 

Luchtkasteel

Nadat het idee ontstond werd er in de buurt onderzoek gedaan of men het zou waarderen en uiteindelijk kwam eind 2015 de vergunning rond. Bij de aanvraag werd er in eerste instantie smalend gereageerd op de plannen en werd het idee een luchtkasteel genoemd.
Momenteel wordt er gewerkt aan het botenhuis voor de beide vechtzompen. Kelder verwacht dat het botenhuis begin 2017 klaar is en kijkt dan wat er volgt. Ze gaan er vanuit dat het meerdere jaren gaat duren voor het klaar is.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.