Enschede

Twee mensen in Enschede opgesloten voor actie Lock me up - Free a Girl

Twee dames hebben zich rond het middaguur in Enschede laten opsluiten voor de actie Lock me up - Free a Girl. Ze zitten twaalf uur in een klein hokje met gaas om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Jolanda van Tellegen en Daniëlle Kaspers zijn gevraagd om mee te doen en beiden hebben geen moment getwijfeld. "Voor vijftig euro kunnen we een meisje in India helpen. Dan doe je dat toch. Het is toch schande dat in die landen de positie van jonge meisjes is zoals die is. Dat ze worden opgesloten en seks moeten hebben met allerlei mannen."

Nu al 18.000 euro

Bij café Fellini aan de Bolwerkstraat staan twee houten hokjes naast elkaar. Voor elk hokje staat een kist waar geld in gegooid kan worden. De dames die zich laten opsluiten hebben ook allerlei zaken beschikbaar die geveild kunnen worden. Tot en met zondag nemen elke dag twee nieuwe dames plaats in de hokjes. Op het moment dat de eerste dames vandaag werden opgesloten was al zo'n 18.000 euro opgehaald.
Lock me up - Free a Girl is een landelijk actie. Vorig jaar haalde Enschede het meeste geld op. Toen werd alleen in Enschede al bijna 80.000 euro ingezameld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.