nieuws

Festival Frion in Zwolle is klaar voor een spetterend weekend

Een ambassadeur, een veilingmeester, een cliënt die dit weekend ook artiest is én de bandleider zijn klaar voor de vierde editie van het Frion Festival. Dit festival is georganiseerd door mensen met een verstandelijke beperking en zal dit weekend schitteren in theater De Spiegel in Zwolle. "Ik heb er zin in", aldus Joost Bastiaans, cliënt van Frion.
Bastiaans speelt dit weekend onder leiding van Reinder van Raalte. Tijdens het muzikale optreden komt van alles aan bod, van levensliederen tot ballads. Het wordt een festival van hoog niveau waar cliënten van Frion veel voor hebben gerepeteerd. "Je merkt dat ze, door het repeteren, steeds meer zelfvertrouwen krijgen en steeds beter worden," aldus van Raalte. 

Zenuwen

Joost Bastiaans is er al voor de vierde keer bij maar is toch wel een beetje zenuwachtig, "Maar als je eenmaal op het podium staat is dat zo voorbij, dan vliegen de vonken er vanaf." Volgens Margriet Bruggemans, organisator van het festival, is het erg belangrijk voor cliënten van Frion, zoals Joost, om één keer per jaar te mogen schitteren tijdens het festival. "Cliënten laten zien dat ze wel degelijk een talent hebben."

Veiling

Naast de muzikale optredens staat er ook een veiling op het programma. "Met een veiling brengen we ook kunst van onze cliënten aan de man. Dat geld gaat naar onze gezamenlijke pot waar we weer allerlei activiteiten mee kunnen organiseren," aldus Bruggemans. Er worden voorafgaand aan het festival veel kunstwerken gemaakt waaronder schilderijen en keramiek, die aan het einde van de middag worden geveild. 
Volgens Margriet ontbreekt het niet aan diversiteit tijdens het festival, "Er is een markt, een fantastische bigband, noem het maar op.. we hebben voor ieder wat wils."
Kaarten voor het festival kunnen besteld worden via de Zwolse theaters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.