rechtbank

Celstraf wegens afpersen prostitutieklanten

De man werd veroordeeld wegens afpersing
De man werd veroordeeld wegens afpersing
Een 34-jarige man uit Leeuwarden is veroordeeld tot 2,5 jaar cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk, omdat hij in 2015 mannen die reageerden op seksadvertenties afperste.Â
Ook een aantal mannen uit Almelo, Hengelo en Vroomshoop was het slachtoffer van de afpersingspraktijken van de Fries.

Satudarah

De man plaatste onder verschillende vrouwennamen seksadvertenties, maar mannen die daarop reageerden werden geconfronteerd met een grote boze man die zei dat hij van Satudarah was en geld wilde zien.
Meerdere slachtoffers kozen eieren voor hun geld nadat gedreigd was met een bezoekje van leden van de motorclub of een kogel door de knie.

Negen gevallen bekend
De zaak kwam aan het rollen doordat een van de slachtoffers een man uit het Gelderse Renkum, aangifte deed. De Friese afperser is voor negen gevallen veroordeeld, maar waarschijnlijk zijn er nog veel meer mannen slachtoffer geworden. Zij durven waarschijnlijk geen aangifte te doen uit schaamte.
In een van de gevallen kreeg een klant wel een prostituee op bezoek, een 24-jarige vrouw uit Winschoten. Zij gaf de afperser informatie over haar klant die hij vervolgens gebruikte bij zijn praktijken.

Indruk maken

De afperser was zelf klant van de prostituee uit Winschoten en maakte duizenden euro's over op haar bankrekening. Hij nam haar mee uit eten en ging met haar op vakantie naar de Antillen. Het lijkt erop dat hij een oogje op de vrouw had, "wilde altijd indruk op haar maken, want ik wilde gewoon graag bij haar zijn," zei hij twee weken geleden tegen de rechters in Almelo.
De vrouw stond ook terecht maar werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.