nieuws

Enschede: 'Warenhuis Hudson's Bay in oude V&D meer dan welkom, de loper ligt uit'

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay is in Enschede meer dan welkom. "We rollen de rode loper uit." Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Enschede.
Hij reageert daarmee op berichten die vandaag naar buiten kwamen dat Hudson's Bay binnen twee jaar zijn intrek wil nemen in de panden van het failliete V&D in onder meer Zwolle en Enschede. "Er zijn contacten", aldus de woordvoerder die verder nog niets kan zeggen. 
Wethouder Eerenberg is uitgesprokener. "Ik ben gigantisch blij dat we als Enschede op het lijstje staan. Of eigenlijk: al die tijd zijn gebleven. We hebben afgelopen periode gesprekken gevoerd en Hudson's Bay onze maximale medewerking aangeboden: snelle procedure, hulp met personeel zoeken, etcetera." 

Enschede kan helpen

De gemeente Enschede is niet de eigenaar van het pand aan het Van Heekplein, maar kan facilitair wel veel betekenen voor de nieuwkomer.
In het zogenoemde bidbook voor potentiële nieuwe winkels en horeca biedt de gemeente haar hulp aan bij het snel verlenen van vergunningen, promotie en het zoeken van personeel, zoals dat ook is gebeurd bij de Primark en het InterCityHotel. Dat geldt ook voor Hudson's Bay dat naar het Van Heekplein wil, naar wat de gemeente in het bidbook 'het middelpunt van het Enschedese retaillandschap' noemt. De formule van Hudson's Bay zit tussen de Bijenkorf en V&D in.
"Het Engels bidbook met onze strategie voor centrum werkt kennelijk", aldus Eerenberg. Nog onduidelijk is welk concept Hudson's Bay voor ogen heeft voor Enschede. "De komende periode blijven we samenwerken om Hudson's Bay een zo goed mogelijke landing te geven: de loper ligt uit."
Tijdelijke invulling 
Wanneer Hudson's Bay zijn intrek kan nemen is nog onduidelijk; er moet veel aan het pand gedaan worden. De nieuwe invulling van het pand dat zo'n prominente plek heeft in de binnenstad, laat nog wel enige tijd op zich wachten.
Daarom zoekt de gemeente in overleg met de pandeigenaar naar mogelijkheden voor een tijdelijke invulling zoals het exposeren van kunst. 
Het failliete V&D had vier vestigingen in Overijssel. Hudson's Bay zou ook het oog hebben laten vallen op het pand in Zwolle. Of er belangstellingen van anderen is voor de panden in Hengelo en Deventer is onbekend.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.