Nijverdal

Metamorfose voor oude Dalzicht in Nijverdal: "We hebben alles gestript"

Wie op dit moment de berg bij Nijverdal oprijdt heeft goed zicht op de metamorfose van voormalig hotel en restaurant Dalzicht.
Een container vol puin, timmerlieden en monteurs die aan het werk zijn en een voorgevel waar je zo op de stenen kijkt, maar waar ook nieuwe planken tegenaan worden gespijkerd. Het is een drukte van jewelste. 

De Sallandse Berg

Tussen de werkzaamheden loopt Fong Zeng, de nieuwe eigenaar. Samen met een partner hebben ze het pand voor vijf jaar gehuurd en maken ze het klaar voor een nieuwe formule onder een nieuwe naam: De Sallandse Berg. 
Het moet een all-in restaurant worden waar plek is voor 600 gasten. Ook kunnen kleine zalen gehuurd worden en denken de eigenaren nog na over mogelijkheden om het publiek a la carte te laten lunchen. Een hotel, wat Dalzicht wel was, gaat het niet meer worden. 

"Alles is gestript"

Om dat allemaal mogelijk te maken, moet er heel wat gedaan worden. "We hebben binnen alles gestript", zegt Zeng daarover. "We renoveren het helemaal. Alles is opnieuw gestuukt. Het design wordt een mix van oud en nieuw, maar we willen een beetje een warm, huiselijk gevoel."
Ook de buitenkant wordt aangepakt. Er komen nieuwe planken op de buitenkant en de kleurstelling krijgt nog net wat meer contract dan eerst: zwart met wit. Een ander bekend aspect komt in elk geval wel terug: de beroemde luifeltjes krijgen een makeover en worden weer opgehangen.

Positieve reacties

De naam Dalzicht, daar wilden de nieuwe uitbaters toch afscheid van nemen. De nieuwe naam komt van de manier waarop mensen verwezen naar de plek 'daar boven op de berg' op de Sallandse Heuvelrug.
Ondanks een nieuwe formule krijgen Zeng en zijn partner van oude stamgasten al positieve reacties: "Ze vinden het mooi en vinden het fijn dat het opgeknapt wordt."

Medio juni open

De Sallandse Berg moet medio juni de deuren openen. Als alles goed gaat in elk geval. "We moeten eerst nog eventjes proefdraaien", zegt Zeng voorzichtig.
"Er komen ook allemaal nieuwe machines. Je komt er pas echt achter of alles werkt, als het er staat. Daarna gaan we open."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.