nieuws

Komst warenhuisketen Hudson's Bay 'goed nieuws voor Zwolle'

Het pand waar V&D in Zwolle in gevestigd was
Het pand waar V&D in Zwolle in gevestigd was © RTV Oost / Mark Bakker
"Het is voor iedereen goed nieuws: voor de ondernemers, voor het winkelend publiek en voor de stad." De gemeente Zwolle reageert positief op het nieuws dat de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay een vestiging wil openen in het pand waarin de V&D gevestigd was.
Hudson's Bay maakte vanochtend bekend twintig vestigingen te willen openen in Nederland, in panden waar de V&D tot aan het faillissement gevestigd was. Zwolle en Enschede staan ook op de wenslijst van de warenhuisketen. "Je wilt als stad altijd in rijtjes genoemd worden, dan is het fijn als je ook in dit rijtje voorkomt", aldus een woordvoerder van de gemeente Zwolle.

Drie publiekstrekkers in Zwolse binnenstad

Als de komst van Hudson's Bay doorgaat betekent dat dat er drie publiekstrekkers naar de stad komen. Zowel de Primark als Zara openen een nieuwe winkel in de stad.
Hudson's Bay wil de nieuwe vestigingen binnen nu en twee jaar openen. Landelijk moet dat 2500 nieuwe banen opleveren. Hoeveel banen er in Zwolle bij komen is nog onbekend. In juni moet meer bekend worden over de plannen van het Canadese bedrijf.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.