Zwolle

Winkeliers Zwolle noemen collegevoorstel over koopzondagen 'willekeur'

Citycentrum Zwolle, de belangenvereniging voor de Zwolse middenstand, noemt het voorstel voor maximaal vijftien koopzondagen "willekeurig".
Vandaag presenteerde wethouder De Heer het collegevoorstel voor de koopzondagen in Zwolle. Supermarkten krijgen in dat voorstel de ruimte om alle zondagen van het jaar open te zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de overige winkels geldt in het voorstel een ander regime: het aantal van nu twaalf koopzondagen per jaar gaat naar vijftien. Drie erbij dus. 
Peter Pels, voorzitter van Citycentrum Zwolle, snapt niets van dat voorstel. Hij ziet geen verschil tussen supermarkten en de overige middenstand en verwacht dus gelijke regels.

Meten met twee maten

Wethouder De Heer noemt de keuze voor vijftien koopzondagen een "afgewogen besluit". Bij dat aantal is bijvoorbeeld ook rekening gehouden met het religieuze aspect van de zondag, oftewel de zondagsrust. Pels noemt dat onzin: "Dat soort aspecten geldt net zo goed voor de supermarktbranche."
Pels laat het er niet bij zitten en gaat de Zwolse raadsfracties opnieuw benaderen met zijn bezwaren. De Zwolse raad neemt nog voor de zomer een besluit over de koopzondagen.   
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.