Almelo

Raad Almelo niet zonder meer akkoord met benoeming wethouder Pierey

Oud-wethouder Jos Pierey van Deventer
Oud-wethouder Jos Pierey van Deventer
Het 'oude denken' van de PvdA-fractie is de gemeenteraad van Almelo de grootste doorn in het oog bij de aanstelling van een vervangende wethouder voor de vertrekkende Anja Timmer. Dat werd gisteravond duidelijk in het politiek beraad van de raad Almelo.
Jos Pierey uit Deventer is de kandidaat-wethouder namens de PvdA, maar over zijn kandidatuur is veel te doen. Onduidelijkheid over de ambities op langere termijn en het feit dat hij niet in Almelo zal gaan wonen vinden de meeste raadsfracties nauwelijks verteerbaar. Scherpe vragen van coalitie-partij CDA aan het adres van Pierey, maar ook de oppositie-partijen waren kritisch op het proces waarmee de PvdA tot de keuze is gekomen.

Niet duidelijk hoe raad gaat besluiten

Juist het feit dat de coalitie een minderheid heeft in de raad maakt het spannend hoe uiteindelijk de raad volgende week gaat besluiten. De PvdA ging aan het eind van het politiek beraad door het stof. Woordvoerder bij dit onderwerp Jaap Stapel erkende dat de partij in het proces steken heeft laten vallen en eerder bij de raad had moeten informeren hoe de meningen liggen over de kandidaatstelling.
"Na overleg in de coalitie op 20 april zijn wij binnen onze partij op zoek gegaan naar een kandidaat. Wij hadden op dat moment de raad op de hoogte moeten stellen van het standpunt van de minderheidscoalitie", aldus Stapel.
Op 24 mei gaat de raad besluiten of Jos Pierey geaccepteerd wordt als opvolger van Anja Timmer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.