FC Twente Vrouwen

Kampioenswedstrijd FC Twente Vrouwen bij PEC Zwolle live op TV Oost

De kampioenswedstrijd van FC Twente Vrouwen is vrijdagavond live te zien op TV Oost. De meervoudig landskampioen uit Enschede houdt bij een overwinning op PEC Zwolle concurrent Ajax mogelijk op doelsaldo achter zich. De uitzending begint om 19.20 uur.
De titelstrijd in de eredivisie is dit jaar ongemeen spannend. Ajax leek af te stevenen op de schaal, maar FC Twente gooide afgelopen maandag de competitie op de kop. Door de 1-0 overwinning van de ploeg van trainer Arjan Veurink op Ajax staan de Twentse dames nu op doelsaldo bovenaan.

Doelsaldo

Beide ploegen hebben 53 punten na 23 duels. Het doelsaldo spreekt overtuigend in het voordeel van FC Twente. De ploeg heeft een marge van 21 doelpunten op Ajax. Een overwinning op PEC Zwolle Vrouwen is in de praktijk voldoende om de titel op te eisen.

PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen staat weliswaar laatste in de eredivisie, maar won eerder dit jaar wel de derby op bezoek bij FC Twente. De wedstrijd van vrijdag wordt gespeeld in het IJsseldelta Stadion. Ajax speelt thuis tegen PSV.

Uitzending

De live-uitzending bij RTV Oost begint om 19.20 uur. Presentator langs het veld is Bert van Losser. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Nico Wantia.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.