Persberichten

Kampioensduel FC Twente Vrouwen live bij RTV Oost

FC Twente kan titel pakken bij PEC Zwolle
FC Twente kan titel pakken bij PEC Zwolle
De kampioenswedstrijd van FC Twente Vrouwen is vrijdagavond 20 mei live te zien bij TV Oost. De meervoudig landskampioen uit Enschede houdt bij een overwinning op PEC Zwolle concurrent Ajax mogelijk op doelsaldo achter zich. De uitzending begint om 19.20 uur.
De titelstrijd in de eredivisie is dit jaar ongemeen spannend. Ajax leek af te stevenen op de titel maar FC Twente gooide afgelopen maandag de competitie op de kop. Door de 1-0 overwinning van de ploeg van trainer Arjan Veurink op Ajax staat FC Twente nu op doelsaldo bovenaan.

Doelsaldo

Doelsaldo
Beide ploegen hebben 53 punten na 23 duels. Het doelsaldo spreekt overtuigend in het voordeel van FC Twente. De ploeg heeft een marge van 21 doelpunten op Ajax. Een overwinning op PEC Zwolle Vrouwen is in de praktijk voldoende om de titel op te eisen.

PEC Zwolle

PEC Zwolle
PEC Zwolle Vrouwen staat weliswaar laatste in de eredivisie, maar won eerder dit jaar wel de derby op bezoek bij FC Twente. De wedstrijd van vrijdag wordt gespeeld in het IJsseldelta Stadion. Ajax speelt thuis tegen PSV.
De live-uitzending bij RTV Oost begint vrijdag 20 mei om 19.20 uur. Presentator langs het veld is Bert van Losser. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Nico Wantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.