nieuws

FC Twente behoudt licentie, maar degradeert naar Jupiler League

FC Twente behoudt de licentie om betaald voetbal te spelen, maar moet komend jaar uitkomen in de Jupiler League. Dat heeft de licentiecommissie van de KNVB vanmiddag bekendgemaakt aan de club.
FC Twente is momenteel aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn voor vervolgstappen en of ze een advocaat in de hand willen nemen.
Die licentie was eerder dit jaar voorwaardelijk ingetrokken. FC Twente kreeg die straf vanwege het onjuist informeren van de voetbalbond over de deal met Doyen Sports. Daarnaast werd de club drie jaar uitgesloten van Europees voetbal en moest een boete van ruim 45.000 euro betaald worden. 

Stukken aangeleverd

De club moest volledige medewerking verlenen aan een onderzoek naar de huidige structuur en organisatie van de club. Voor 1 mei 2016 moest de club de aanbevelingen van de bond implementeren. Aan die voorwaarden heeft de club voldaan, oordeelt de licentiecommissie na bestudering van stukken die de club heeft aangeleverd bij de licentiecommissie. 
De licentiecommissie zou eigenlijk al vorige week een besluit nemen, maar stelde dat toen uit. De commissie had meer tijd nodig om de aangeleverde documenten te beoordelen. Omdat er geen nieuwe datum werd genoemd, begon toen het wachten voor FC Twente. 

Garantstelling gemeente

Het behoud van de licentie was voor de gemeente Enschede een absolute voorwaarde om akkoord te gaan met een garantstelling van 32 miljoen euro aan de club. Eerder al had het bedrijfsleven in de regio in de buidel getast voor de club. Twentse bedrijven gaven aan garant te willen staan voor vele miljoenen zodat de club tegemoet kan komen aan een belangrijke eis van de KNVB.
Dat gebeurde kort na dat de club bekend had gemaakt dat er een crediteurenakkoord was gesloten met schuldeisers van de club. 

In de startblokken

Ook organisatorisch is er veel veranderd. Niet alleen oud-voorzitter Joop Munsterman en Aldo van der Laan ruimden het veld. Ook voormalig commissarissen Hennie ten Hag, Hein Trebbe en Joop de Winter vertrokken. Nieuwe bestuurders werden aangesteld en Jan van Halst staat in de startblokken om aan de slag te gaan bij de club.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.