politie

Aanhoudingen bij grootschalige grenscontroles bij onder meer De Poppe

Arrestatie
Arrestatie
Afgelopen avond en nacht vond langs de Nederlands-Duitse grens een grote controle plaats gericht op criminaliteitsbestrijding en vergroten van de verkeersveiligheid: de zogeheten Korridorfahndung. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.
Bij parkeerplaats De Poppe aan de A1 is een 40-jarige Pool aangehouden. De man stond internationaal gesignaleerd en werd nog gezocht voor moord dan wel zware mishandeling. Op dezelfde plek werden ook drie personen uit Pakistan aangehouden met dubieuze reisdocumenten. Mogelijk dat er sprake is van mensensmokkel.
Op de A1 bij Deventer werd een man aangehouden voor overtreding van de Opiumwet: de man vervoerde ruim zes kilo aan henneptoppen in zijn auto.

Groningen tot Aken

De politie kwam van Groningen tot Aken in actie, zowel op de weg als op het water, het spoor en in de lucht. In totaal zijn zestien mensen aangehouden. Er zijn landelijk ruim vijfhonderd bekeuringen uitgeschreven.
Tijdens alcoholcontroles hebben 458 personen meegewerkt aan de blaastest. In totaal kregen dertig personen die met teveel alcohol of met drugs op achter het stuur zaten een proces-verbaal.

180.000 euro

De belastingdienst haalde tijdens de controles voor circa 180.000 euro aan belastingen en schulden binnen. Tijdens de controles werden 7060 personen gecontroleerd en een kleine zesduizend voertuigen, vaartuigen en andere vervoersmiddelen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.