nieuws

FC Twente: "Wij geven niet op. Wij blijven strijdvaardig"

Onno Jacobs tijdens de persconferentie
Onno Jacobs tijdens de persconferentie
"Wij zijn verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof", dat is de eerste reactie van Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente, op de straf van de licentiecommissie.
"Het voelt als een mokerslag", zei hij tijdens een speciaal ingelaste persconferentie.
Jacobs: "Ik wil nogmaals benadrukken dat alle betrokkenen bij het nieuwe FC Twente er oprecht van overtuigd waren, en nog steeds zijn, dat wij aan alle voorwaarden hebben voldaan die destijds waren gesteld door de licentiecommissie. En dat wij komend seizoen in de Eredivisie zouden uitkomen.
Met dit voorgenomen besluit, in deze nieuwe variant, hebben wij nooit rekening kunnen houden. Op dit moment zijn de gevolgen voor onze club, ook daarom, nog niet te overzien."

Vervolgstappen

Welke vervolgstappen FC Twente nu gaat nemen, weet Jacobs nog niet. "Wij zullen nu eerst de schriftelijke motivering goed moeten bestuderen. Daarna bepalen we onze vervolgstappen. Daarin houden wij op dit moment alle opties nog open.
Een ding is duidelijk: die stappen moeten op zeer, zeer korte termijn worden genomen. Wij praten hier niet over weken, wij praten hier over dagen. De precieze financiële gevolgen moeten we zo snel mogelijk in kaart brengen. De consequenties kunnen op dat vlak groot zijn."

Hoofd koel houden
De interim-directeur maant de supporters wel tot kalmte. "Desondanks, en dat wil ik namens iedereen bij FC Twente hier heel nadrukkelijk gezegd hebben: ondanks alle emoties, die we allemaal voelen, moeten we nu het hoofd koel houden.
We moeten de vervolgstappen op een professionele en goed doordachte wijze zetten. Daarom roepen wij iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt op om in die lijn met ons mee te werken. Dat is in het belang van het voortbestaan van deze club."
Jacobs besluit met de woorden: Laat één ding heel duidelijk zijn: wij geven niet op!"
Onno Jacobs: We zijn verbijsterd en vol ongeloof #rtvoost #fctwente https://t.co/NDY4WsJeqD
— RTV Oost Live (@rtvoostlive)
Wij geven niet op, zegt Onno Jacobs #rtvoost #fctwente https://t.co/QbGdo1pyBN
— RTV Oost Live (@rtvoostlive)
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.