Enschede

Gemeente Enschede baalt van degradatie, gevolgen voor FC Twente onduidelijk

"We hebben hard gewerkt aan een mooie toekomst maar het verleden lijkt zwaarder te wegen. Daar zitten we met zijn allen toch flink over te balen." Daarmee reageert een teleurgestelde wethouder Eerenberg van de gemeente Enschede op het voorstel van de licentiecommissie om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League.
"De afgelopen tijd hebben supporters en sponsors hard gewerkt aan een nieuw FC Twente en ik heb daar geloof in gekregen." Dat geloof heeft voor de licentiecommissie echter niet geleid tot een gunstiger uitspraak.

Voorwaarden garantstelling gemeente

Wat het besluit tot degradatie betekent voor de toekomst van de club is nog onduidelijk. "Daar gaan we de komende dagen met een aantal knappe koppen over bij elkaar zitten", aldus Eerenberg, "Er zijn nog mogelijkheden, Twente kan nog bezwaar aantekenen, het is nog niet over."
Zo is onduidelijk wat degradatie betekent voor de garantstelling van de gemeente. Die stelde 32 voorwaarden op waar de club aan moet voldoen. Een van die voorwaarden is het behoud van de licentie. Die is eigenlijk ingetrokken en er is een nieuwe verstrekt. Eerenberg weet niet of dat binnen de voorwaarden valt.

Regionaal bedrijfsleven

Ook is onduidelijk wat dit besluit betekent voor de garantstelling door het regionale bedrijfsleven dat ruim 15 miljoen euro bij elkaar zou kunnen leggen. "Dat zoeken we allemaal uit, dit is natuurlijk een nieuwe situatie", zegt de wethouder.
Hij waagt zich niet aan een uitspraak over wat degradatie betekent voor de stad Enschede. "Daar moeten we nog niet teveel over nadenken."
Binnen enkele dagen weten de club  en de gemeente Enschede wat ze te doen staat.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.