Enschede

Provinciale Staten hebben geen grote bezwaren tegen luchthaventerrein bij Enschede

Provinciehuis in Zwolle
Provinciehuis in Zwolle © RTV Oost / Shireen Krus
Provinciale Staten van Overijssel lijken geen grote bezwaren te hebben tegen het nu voorliggende plan voor de ontwikkeling van het luchthaventerrein in Twente. Volgende week neemt de provinciale politiek een definitief besluit, maar het eerste debat woensdagavond verliep redelijk gemakkelijk.
Naast het toestaan van een klein vliegveld voor de burgerluchtvaart, moet op het terrein bij Enschede ook een bedrijventerrein worden gerealiseerd met een omvang van acht hectare. Of het ook minimaal duizend nieuwe banen oplevert, is voor de politiek nog wel de grote vraag.

Zes jaar geleden, begin 2008 werd de toenmalige militaire luchthaven gesloten. Daarbij gingen 2.600 banen verloren. Sindsdien worstelt de politiek met de vraag hoe weer werkgelegenheid terug te krijgen in het gebied.
Een burgerluchthaven in het groen werd gezien als de oplossing, maar dat leverde niet alleen heel veel protest op, ook bleek het niet haalbaar.
Nu ligt er een plan een hele kleine luchthaven, waar zo'n dertig vliegtuigen per dag gebruik van gaan maken.

Volgende week besluit
Volgende week woensdag nemen Provinciale Staten een definitief besluit over de ingezette koers rond het luchthaventerrein Twente. Daarna volgt komende zomer een inspraakprocedure voor belanghebbenden.
Vanaf 1 november kunnen de plannen dan in de praktijk worden uitgevoerd en gaat blijken hoeveel nieuwe banen er daadwerkelijk in Twente gecreëerd gaan worden. ?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.