Nieuws

Jongeren leren debatteren in de raadszaal van Enschede

Verschillende politieke jongerenorganisaties in Enschede gingen donderdagavond met elkaar in debat in de raadszaal van het stadhuis.
De jongeren speelden een raadsvergadering na met fictieve politieke partijen. Ze spraken over onderwerpen die hun dagelijks bezig houdt, maar ook fictieve zaken stonden op de agenda. Het debat ging bijvoorbeeld over propvolle stadsbussen tijdens de spits van en naar de Universiteit. Ook bespraken ze plannen voor een fietssnelweg tussen Enschede en Hengelo om mensen te stimuleren om met de fiets te gaan. Er werd zelfs een idee geopperd voor flitspalen voor te hard rijdende fietsers. Met de boetes kan het tekort van de gemeente Enschede worden aangevuld.
De debatavond werd georganiseerd door het PJO, Politieke Jongerenorganisaties uit Twente. De nadruk lag niet bij de inhoud van het debat. Maar het ging er vooral om dat jongeren leren hoe het politieke spel in de raadszaal werkt. Dat leverde een paar ludieke debatten op. Ondanks dat viel de belangstelling tegen. Lang niet alle stoelen van de raadsleden waren bezet. En de publieke tribune bleef leeg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.