FC Twente

Clubs in Jupiler League maken bezwaar tegen mogelijke komst FC Twente

De Grolsch Veste met logo van de Jupiler League
De Grolsch Veste met logo van de Jupiler League
De gezamenlijke clubs uit de Jupiler League verzetten zich tegen het voornemen van de KNVB om FC Twente volgend jaar uit te laten komen in de Jupiler League.
"De clubs vrezen dat Twente eenvoudig de titel zal binnenhalen en dat ze zelf om de kruimels spelen", aldus één van de clubvertegenwoordigers na een gezamenlijk overleg. De clubs zeggen verbijsterd te zijn over de inhoud en timing van het besluit van de KNVB, omdat er nog gespeeld wordt in de play-offs om promotie/degradatie.
"Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen", aldus de clubs. 
Voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles heeft tegenover de NOS verklaard dat er tijdens de bijeenkomst van de clubs een felle discussie werd gevoerd. Lugt heeft eerder al gezegd moeite te hebben met de regeling dat een eredivisieclub de plaats van FC Twente zal innemen. Hij is van mening dat de nummer twee van de Jupiler League - in dit geval VVV-Venlo - moet promoveren.

Bezwaar tegen besluit

In het statement zeggen de clubs in de aankomende Algemene Vergadering Betaald Voetbal om toelichting en opheldering te vragen. Vooral de onzekerheid die er nu bestaat bij de clubs is een heikel punt.
Verder willen de clubs de voorgestelde regelwijziging door de licentiecommissie niet ondersteunen.

Volledig statement

Het gezamenlijk statement van de clubs in de Jupiler League:

"Als Jupiler League blijft onze focus liggen op het vasthouden van de ingeslagen weg omhoog binnen het Nederlandse voetbal. De recente berichtgeving omtrent het voorgenomen besluit van de licentiecommissie inzake FC Twente verandert niets aan deze focus.
We zijn als Jupiler League wel verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de Jupiler Play-Offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt.
Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen. Het collectief van Jupiler League clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen we ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs.
Daarnaast zien we hier aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het Betaald Voetbal ter discussie te stellen. Voorts zullen we ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen.”
Namens de Coöperatie Eerste Divisie en alle aangesloten clubs uit de Jupiler League.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.