Zwolle

Lespakket "Het Mysterie van Stadshagen" geeft Zwolse schooljeugd geschiedenis

Amper 20 jaar jong en volgebouwd met alleen maar nieuwbouwwoningen. Hoe breng je de geschiedenis van een jonge Zwolse Vinex-wijk tot leven voor schooljeugd?
Met die vraag is het Historisch Centrum Overijssel aan de slag gegaan. Resultaat: "Het Mysterie van Stadshagen", een pakket met lesmateriaal en vooral veel uitstapjes naar historische plekken in de wijk. Van de restanten van een kasteel en de plek waar in de oorlog een bommenwerper neerstortte tot iets heel simpels als de oude bomen die nog wel in de jonge wijk staan.

Lespakket geeft jeugd wortels

Volgens Arie Slob, directeur van het Historisch Centrum Overijssel, is het actieve lespakket een prima methode om basisschool-jeugd te tonen wat de geschiedenis is van de plek waar ze wonen, naar school gaan en spelen.
Het lespakket is nu aangeboden aan twee scholen in de wijk Stadshagen, interesse is er al bij veel meer. Blijkt het nieuwe onderdeel van de les geschiedenis een succes dan overweegt het Historisch Centrum Overijssel om het in aangepaste vorm ook elders in de provincie aan te bieden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.