Edwin Lugt

Go Ahead-voorzitter Lugt: "Kiezen tussen taakstraf of doodstraf en KNVB kiest voor celstraf"

Voorzitter van Go Ahead Eagles Edwin Lugt baalt van de manier waarop de KNVB FC Twente straft. "De timing is te bizar voor woorden."
De KNVB heeft gisteren besloten om de Enschedese club terug te zetten naar de Jupiler League. Slechte timing volgens de voorzitter van Jupiler League-club Go Ahead: "Er is niemand die ons kan uitleggen waarom dat besluit gisteren is genomen, net voor aanvang de finales van de play-offs", zegt Lugt. Go Ahead Eagles speelt vanavond haar eerste finalewedstrijd tegen De Graafschap.

Creatieve rechter

Lugt maakt de vergelijking met een rechtszaak: "Je kan kiezen tussen een taakstraf, in het geval van FC Twente een geldboete, en de doodstraf. Er zit geen weg tussen. En de rechter besluit dan een celstraf te geven. Dat kan volgens ons helemaal niet."
Volgens Lugt hoeft FC Twente niet te verdwijnen: "Het gaat ook helemaal niet om FC Twente. Niemand wil dat die club verdwijnt. Ze komen hopelijk terug, misschien wel sterker dan ooit. Maar we accepteren niet hoe de KNVB met deze zaak omgaat."

Eenvoudig kampioen

Eerder al lieten clubs uit de Jupiler League na een gezamenlijk overleg weten dat ze verbijsterd zijn over de werkwijze van de KNVB rondom FC Twente. De clubs vrezen dat FC Twente eenvoudig de titel zal behalen in de eerste divisie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.