nieuws

FC Twente gaat in beroep: 'Jupiler League is doodsteek'

FC Twente gaat in beroep tegen het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om de club te laten degraderen. Dat heeft de club zojuist bekend gemaakt.Â
"De opdracht aan het ‘nieuwe’ FC Twente was om volledig schoon schip te maken ten aanzien van het verleden", stelt interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente. "Voor alle duidelijkheid: het ‘nieuwe’ FC Twente heeft in alle opzichten volledig meegewerkt aan het op tafel krijgen van alle relevante feiten."

Alsnog gestraft

Dat heeft FC Twente gedaan, alle ex-bestuurders hebben inmiddels het veld moeten ruimen. Jacobs: "Desondanks wordt FC Twente, door de opbrengst van juist die medewerking, nu alsnog geconfronteerd met deze nieuwe, zeer verstrekkende sanctie.”

Financiële problemen

Dat zou de club in financiële problemen brengen zegt bestuurder Jan Schutrups: FC Twente kan de gevolgen van degradatie simpelweg niet dragen. Een belangrijk deel van de korte en lange termijn afspraken voor de financiële toekomst van de club zijn gemaakt onder het voorbehoud dat de huidige licentie behouden blijft. Nu wordt onze club feitelijk alsnog de definitieve doodsteek toegebracht. Daar kunnen en mogen wij ons niet bij neerleggen.”

Tijd de grootste vijand

En daarom gaat de club nu in beroep. “Wij moeten nu echt gaan handelen, tijd is onze grootste vijand”, zegt Jan Gerritsen, voorzitter van de supportersvereniging Twente, Verenigt! over de stap die FC Twente zet. "We hebben juridisch alle reden om dit besluit aan te vechten en dat zullen we dus ook doen.”
FC Twente zal morgen een persconferentie houden om het besluit nader toe te lichten. Hoe laat die persconferentie wordt gehouden, is nog niet duidelijk."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.