Enschede

Vermoorde Enschedese Sandra van Duijl is gewurgd en daarna gefotografeerd

Sandra van Duijl is door Thijs van Z. gewurgd
Sandra van Duijl is door Thijs van Z. gewurgd © Bewerking RTV Oost
Sandra van Duijl (18) is door verdachte Thijs van Z. (21) in een afgelegen bos aan de Loeksweg gewurgd. Daarna maakte hij foto's van haar.
De verdachte staat vandaag terecht in de rechtbank van Almelo voor de moord op het meisje. De twee kwamen vorig jaar september in contact en onderhielden een seksrelatie. Van Z. had zelf nog een vriendin, wat problemen opleverde in het contact met het slachtoffer.
Op vrijdag 25 september spreken de twee af om naar het bos aan de Loeksweg te gaan. Daar heeft Van Z. opnieuw seks met het meisje, waarna de twee ruzie krijgen. Hij gooide haar op de grond en drukt vervolgens haar keel dicht. "Ik was boos", zegt een geëmotioneerde Van Z. in de rechtszaal.

Foto

Van Z. maakt na de dood van het meisje een foto van haar. Hij legt haar vervolgens ook anders neer. Van Z. verwijdert enkele bestanden van de telefoon van het slachtoffer en verlaat het terrein.
Aan vrienden vraagt de dader die avond "of ze even een gat van 4 meter kunnen graven voor hem." Als hem gevraagd wordt of hij het gaat doen zegt hij: "Het is al gebeurd."
De rechtszaak is nog bezig in de rechtbank van Almelo.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.