FC Twente

FC Twente geeft vanmiddag toelichting op bezwaar tegen besluit licentiecommissie

Onno Jacobs geeft vanmiddag uitleg over het bezwaar
Onno Jacobs geeft vanmiddag uitleg over het bezwaar
FC Twente geeft vanmiddag om 14.00 uitleg over het bezwaar dat ze aantekenen tegen het besluit van de licentiecommissie.Â
De KNVB is van plan om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League, als straf voor het overtreden van de regels van de voetbalbond. Gisteren maakte Twente bekend dat ze tegen dat besluit in bezwaar gaat.
Jan Schutrups, bestuurder van FC Twente, vertelde gisteren dat Twente degradatie financieel niet overleeft: “De financiële gevolgen van deze nieuwe sanctie, namelijk rechtstreekse degradatie naar de Jupiler League via een nieuw te verstrekken licentie, kan FC Twente simpelweg niet dragen. Een belangrijk deel van de korte en lange termijn afspraken voor de financiële toekomst van de club zijn gemaakt onder het voorbehoud dat de huidige licentie voor de Eredivisie behouden blijft."

Disproportioneel
"De licentiecommissie geeft aan te hebben gezocht naar een proportionele sanctie, maar de gekozen variant leidt binnen afzienbare tijd eveneens tot het faillissement van de club en zou dus even goed 'disproportioneel' zijn," aldus Schutrups. "Daar kunnen en mogen wij ons niet bij neerleggen.”
Persconferentie live te volgen
TV Oost zendt de persconferentie van FC Twente live uit, ook is de toelichting via een livestream op onze site en apps te volgen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.