nieuws

Supporters blijven FC Twente trouw: 'Dan gaan we gewoon naar Hoeve Vooruit'

Zo'n 4.500 supporters van FC Twente blijven hun club steunen en hebben hun hun jaarkaart verlengd. Ook als bijvoorbeeld mocht blijken dat de club failliet gaat, blijven ze FC Twente trouw. Tijdens de persconferentie over de juridische stappen die de club gaat nemen tegen het advies van de licentiecommissie zei interim-directeur Onno Jacobs vanmiddag blij te zijn met de kaartverlengingen.
"Dan gaan we gewoon naar Hoeve Vooruit." De supporter die samen met zijn zoontje naar het stadion is gekomen om zijn jaarkaart te verlengen doelt daarmee op de gedachte dat FC Twente helemaal op nul moet beginnen en uit gaat komen in de vijfde klasse. Hij vindt dat andere supporters ook hun kaart moeten verlengen.

Slecht van geslapen

"De echte supporter staat nu op. Blijft achter FC Twente staan. Je bent niet alleen een succes-supporter. Waar ze volgend jaar ook spelen, ik ben erbij. En ik hoop veel supporters met mij." Hij zegt er slecht van te hebben geslapen de afgelopen week en hoopt er maar het beste van.
Iets verderop staat een gepensioneerde man uit Veendam aan de zijde van zijn vrouw. "Ik heb een rondleiding door de Grolsch Veste cadeau gekregen. Die is vandaag. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar ik ben en blijf een Twente-fan, hoewel ik nu voor het eerst in de Grolsch Veste ben. Maar het is gewoon te ver en te duur om een jaarkaart te nemen."

Rood hart

De man verhuisde in 1967 vanuit Wierden naar het hoge noorden. Via zijn vader, een groot liefhebber van Abe Lenstra, ooit speler bij zowel Sportclub Enschede als Enschedese Boys, kwam hij als vanzelf bij FC Twente terecht. "Ik ben vaak in het Diekman geweest. En nadat ik naar het noorden ben verhuisd heb ik een rood hart gehouden. Dat gaat ook nooit meer weg", verzekert hij, met zijn hand op het logo van FC Twente op zijn T-shirt kloppend.

Grens van 10.000 overschreden

De online petitie die fans van FC Twente hebben opgesteld uit onvrede met het voorgenomen besluit van de licentiecommissie om hun favoriete club te laten degraderen naar de Jupiler League heeft vanmiddag de grens van 10.000 ondertekenaars overschreden. Dat gebeurde op het moment dat het bestuur van FC Twente bekendmaakte naar de burgerrechter te stappen om de gedwongen degradatie aan te vechten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.