Go Ahead Eagles

Sportieve Super Sunday bij RTV Oost

RTV Oost sport
RTV Oost sport
Zien we Go Ahead Eagles weer terug in de eredivisie? Deventer maakt zich op voor een nieuw volksfeest na de 4-1 zege in het heenduel. En grijpt Heracles Almelo voor het eerst in de historie van de club een ticket voor Europees voetbal? En de 35ste editie van de FBK Games met wereldatlete Dafne Schippers. Zomaar een greep uit het bomvolle sportprogramma dit weekend in Overijssel. RTV Oost zit er op radio, tv, web en app bovenop tijdens Super Sunday.
Naast de FBK Games en de finales van de play-offs van Go Ahead Eagles en Heracles Almelo is er nog veel meer. Een overzicht:

Voetbal

De dag begint op de Vijverberg in Doetinchem. Daar kan GA Eagles promotie afdwingen naar de eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning speelt om 12.30 uur de return tegen De Graafschap voor één plek op het allerhoogste niveau. Later op de middag maken FC Utrecht en Heracles Almelo om 14.30 uur uit wie zich kwalificeert voor de voorrondes van de Europa League. Niet alleen de profs komen in actie. De amateurs van HSC’21 uit Haaksbergen spelen in Cuijck een beslissingswedstrijd tegen UNA voor promotie naar de tweede divisie.

Landstede Basketbal en Sercodak Dalfsen

Er is ook een bomvol zaalprogramma. Zo strijdt Landstede Basketbal voor het eerst om het kampioenschap van Nederland. Zondag speelt de Zwolse ploeg de derde wedstrijd tegen Groningen om de titel. De handbaldames van Sercodak Dalfsen moeten even verderop in eigen huis winnen van VOC uit Amsterdam om uitzicht te houden op titelprolongatie. Volleybal komt van de andere kant van de wereld. Maret Grotheus uit Almelo hoopt zich dan met Oranje te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De waterpolomannen van Het Ravijn uit Nijverdal komen wellicht ook nog in actie. De koploper uit de reguliere competitie speelt dan mogelijk het beslissingsduel in de halve finales van de play-offs.

FBK Games

Het toetje van deze Super Sunday komt vanuit Hengelo. Topatleten uit de hele wereld komen naar het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo voor de 35ste editie van de FBK Games. Absolute blikvanger is wereldkampioene Dafne Schippers, die op de 200 meter haar topvorm voor de Spelen in Rio hoopt te etaleren. Verder komen ook topatleten als Churandy Martina en Nadine Visser vanaf 17.00 uur in actie in Hengelo.
RTV Oost doet zondag 22 mei de hele dag verslag van alle sportieve prestaties in en uit onze provincie tijdens Super Sunday. Je hoort en ziet het allemaal op Radio Oost, TV Oost, web en onze vernieuwde gratis RTV Oost-app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.