nieuws

FC Twente spant bij burgerrechter kort geding aan tegen licentiecommissie

FC Twente gaat bij de rechtbank in Utrecht een kort geding aanspannen tegen de licentiecommissie van de KNVB.Â
De club wil dat de rechtbank het besluit terugdraait om de licentie in te trekken. "We zouden gek zijn als we dit niet deden," vertelde interim-directeur Onno Jacobs. 
Volgens hem staat het voortbestaan van FC Twente op het spel. "Dat is de bittere realiteit," aldus Jacobs. "Het is een minuut voor twaalf. Het voelt als oneerlijk."

'Het is een incorrect verhaal'

"Het water staat ons financieel en organisatorisch aan de lippen. Twente kan al maandenlang geen kant op," aldus bestuurslid Jan Schutrups. "Wij voelen ons niet rechtvaardig behandeld, wij hebben aan alle voorschriften voldaan. Het is een incorrect verhaal, het kan gewoon niet wat hier gebeurt."
Schutrups vertelde vanmiddag op een persconferentie dat FC Twente vindt dat aan alle door de KNVB gestelde voorwaarden is voldaan om de licentie te behouden. "Wij hebben aan alle voorschriften voldaan en daarom verzetten wij ons tegen het besluit."
"Wij hebben van de licentiecommissie begrepen: als je maar schoonschip maakt, dan behoud je de licentie," vertelde Schutrups. 
Overigens verwacht Twente met de gang naar de rechter niet de licentie voor de Jupiler League op het spel zet. “Zekerheid heb je nooit, maar wij vinden niet dat we met deze stap de licentie op het spel zetten,” aldus Schutrups. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.