nieuws

Schapen houden Goor onkruidvrij

Het is niet de meest voor de hand liggende plek om een schaapskudde te laten grazen: een bedrijventerrein of een woonwijk. Toch is het op een aantal plekken in de gemeente Hof van Twente al heel gewoon.Â
Sinds 2010 is Martin Wormmeester de vaste schaapherder in Goor. Met zijn schaapskudde begraast hij een groot bedrijventerrein. Ook in de aangrenzende woonwijk Heeckeren zorgen schapen ervoor dat de hoeveelheid onkruid binnen de perken blijft. In totaal heeft hij zo'n tien plekken in Hof van Twente waar hij zijn schapen kan laten grazen.

Vrijheid

Martin geniet van zijn vrijheid als schaapherder. Maar hij moet er soms ook 's nachts voor uit zijn bed als buurtbewoners merken dat er iets mis is met de kudde. "Als er iets met de schapen is dan bellen ze mij direct, dan kom ik meteen!". Voordat hij schaapherder werd werkte Martin als groepsleider met mensen met een verstandelijke beperking en met moeilijk opvoedbare jongeren. "Ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze, ik geniet hier iedere dag van."
Meer zien van Mooi Overijssel? Kijk dan op onze website voor meer mooie video's van Overijssel, of volg ons op Facebook!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.