Almelo

Fractievoorzitter PvdA Almelo vecht gedwongen vertrek aan

Gemeenteraadslid Willem Loupatty van de PvdA in Almelo verzet zich tegen zijn gedwongen aftreden als fractievoorzitter. De overige twee fractieleden hebben het vertrouwen in hem opgezegd omdat Loupatty de kandidatuur van Jos Pierey als nieuwe wethouder niet steunt.Â
"Nu het vertrouwen is opgezegd ben ik nog wel gemeenteraadslid maar ik ben het er niet mee eens. Ik accepteer het niet," laat Loupatty weten. Hij heeft dit aan het landelijk partijbestuur kenbaar gemaakt. 
Loupatty zegt dat hij niet per definitie tegen de voorgedragen wethouder Pierey was, maar dat hij wil dat de gemeenteraad Almelo meer tijd neemt om een opvolger voor wethouder Anja Timmer te vinden. Aanstaande dinsdag zou de gemeenteraad een besluit over de voordracht nemen, maar Loupatty vond dit gelet op alle commotie niet verstandig. "Ik wilde dat de raad meer ruimte kreeg om te bekijken wat we zouden doen," aldus Loupatty.
De commotie ontstond de afgelopen weken toen de gemeenteraad van Almelo niet zonder slag of stoot wilde instemmen met de voordracht van Pierey als wethouder. Vooral de woonplaats van Pierey, die niet vanuit Deventer naar Almelo zou verhuizen, vormde een struikelblok. Oppositiepartij LAS heeft daarop Willem Loupatty voorgedragen als nieuwe wethouder. Loupatty had zich eerder kandidaat gesteld, maar de PvdA-afdeling koos voor Pierey. 
Anja Timmer, vertrekkend wethouder, blijft nu langer aan als wethouder. "Ik wil rust creëren, vandaar dat ik voorlopig nog even blijf."
Wel lijkt het erop dat Timmer ook Almelo als woonplaats achter zich laat, want ze heeft de huur van haar appartement in de stad per 1 juni opgezegd.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.