nieuws

FC Twente boos over Volkskrant-cartoon dakdrama: "Respectloos en smakeloos"

FC Twente noemt een cartoon in De Volkskrant die een dodelijk ongeluk in de Grolsch Veste in 2011 koppelt aan de huidige problemen bij FC Twente 'respectloos en smakeloos'. Ook de Twentse Ambassade spreekt minachtend over de illustratie.
In de Volkskrant heeft cartoonist Jos Collignon een verwijzing gemaakt naar het dodelijke drama in 2011, toen een deel van het dak van de Grolsch Veste instortte. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

'Alweer...'

In de cartoon laat Collignon twee supporters zien, terwijl de rest van het stadion om hen heen afbrokkelt. De tekst luidt 'Alweer...'. 
Via Twitter laat FC Twente aan het Twitteraccount van de krant weten: "De cartoon in jullie krant van vandaag die verwijst naar het dakdrama bij FC Twente beschouwen wij als respectloos en smakeloos."
Directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade vindt het een 'smakeloze cartoon waarbij het dakdrama wordt gekoppeld aan de gebeurtenissen van de afgelopen weken.'

Imago regio Twente

De Vries vindt het daarnaast zorgelijk dat door de financiële en sportieve problemen bij FC Twente het imago van de regio negatief wordt beïnvloed. "In de kranten wordt bewust gesproken over de problemen in Twente, niet bij FC Twente. De regio wordt daarbij geraakt." De directeur vindt dat de regio moet opstaan: "Twente moet een vuist maken, laten zien dat we één regio zijn."
Hij noemt daarbij als voorbeeld ook het Orkest van het Oosten, dat deze week te horen kreeg dat het intensiever moet gaan samenwerken met het Gelders Orkest uit Arnhem om kans te maken op een subsidie. "Dat is ook een voorbeeld van het verliezen van je eigen imago."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.