'FC Utrecht krijgt geen Europese licentie; Heracles niet automatisch geplaatst'

De licentiecommissie van de KNVB heeft geadviseerd om FC Utrecht geen Europese licentie te geven voor volgend seizoen als gevolg van financiƫle problemen.

Die club speelt morgen tegen Heracles Almelo in de finale van de play-offs. Heracles is door het probleem bij Utrecht niet verzekerd van een Europees ticket.

De club van eigenaar Frans van Seumeren is in botsing gekomen met de KNVB schrijft De Telegraaf vanmorgen, over het ontbreken van een 'cruciaal aspect' bij het aanvragen van een Europese licentie. Dat probleem ligt op het financiële vlak. 

Vergoedingssommen

Volgens FC Utrecht is er op tijd een garantie van 4 miljoen euro afgegeven, maar bestaat er onduidelijkheid over een bedrag van 37.250 euro aan vergoedingssommen voor spelers aan oude clubs. FC Utrecht gaat maandag opnieuw in gesprek met de KNVB. De directie en raad van commissarissen van de club zeggen te vertrouwen in een goede afloop van die ontmoeting.

Volgens voorzitter Jan Smit van Heracles is er geen probleem: "Wij gaan gewoon winnen morgen, dus er is geen enkel discussiepunt." 

Geen vijfde club inschrijven

Als Heracles Almelo morgen de tweede finalewedstrijd wint, is er niets aan de hand en gaat Heracles Europees voetbal spelen. Als FC Utrecht over twee wedstrijden de winnaar is, dan wordt er voorlopig geen vijfde club ingeschreven bij de UEFA.

Deel dit artikel:

Reageren