KNVB gaat sowieso 5 clubs inschrijven voor Europees voetbal; kansen Heracles gestegen

De KNVB heeft aangegeven dat ze vijf clubs gaat inschrijven voor Europees voetbal.Â

Dat betekent dat Heracles Almelo los van het resultaat in de finale van de play-offs een grote kans heeft om Europees voetbal te spelen, mocht FC Utrecht niet voldoen aan de voorwaarden voor een Europese licentie.

Lege plek

De KNVB reageert daarmee op een bericht van De Telegraaf die schrijft dat er een lege plek zal zijn namens Nederland in het Europese voetbaltoernooi als FC Utrecht de play-offs wint. De licentie-commissie van de KNVB wil de club namelijk geen toestemming geven om Europees voetbal te spelen omdat de club niet aan de financiële voorwaarden voldoet. FC Utrecht gaat hiertegen in beroep.  

"Ongeacht de uitkomst van de beroepsprocedure zal de KNVB sowieso vijf clubs inschrijven voor Europees voetbal", schrijft de voetbalbond op haar website. 

Europees voetbal in Almelo

Als FC Utrecht de play offs wint maar geen Europees voetbal mag spelen, is de kans groot dat Heracles in dat geval het Europese ticket krijgt toegewezen. Morgen staat de return op het programma. De eerste wedstrijd eindigde in Almelo in 1-1. Bij winst is de club sowieso verzekerd van Europees voetbal. 

Deel dit artikel:

Reageren