Go Ahead Eagles

GA Eagles rekent zich nog niet rijk: "De Graafschap zal als gekken tekeergaan"

De spelers van Go Ahead Eagles rekenen zich nog niet rijk na de eclatante 4-1 overwinning op De Graafschap van afgelopen donderdag. "Dat geeft een goed gevoel, maar we hebben nog helemaal niks", zegt doelman Theo Zwarthoed na de training van zaterdag. Ruim 300 fans van Go Ahead Eagles kwamen daar hun ploeg succes wensen voor de finale van morgen.Â
Ook Kenny Teijsse zal het duel in Doetinchem niet onderschatten: "Ik heb al gehoord dat De Graafschap er nog in gelooft en dat ze als gekken tekeer zullen gaan. Dus het is aan ons om te winnen daar. Dan is het veilig en dan kunnen we het pas gaan vieren."

Graafschap moet driemaal scoren

Go Ahead heeft aan een remise genoeg en mag zelfs nog met 2-0 verliezen. De Graafschap moet dus met minimaal 3-0 winnen om zich ten koste van Go Ahead Eagles te handhaven in de eredivisie. "We moeten ons erop voorbereiden dat ze volle bak op zoek gaan naar de goal", denkt Zwarthoed. "Maar wij scoren altijd, dus laat ze maar komen."

De Kogel terug
Go Ahead Eagles kan in de return weer beschikken over clubtopscorer Leon de Kogel, die donderdag was geschorst. Zijn terugkeer zal ten koste gaan van Teije ten Den of Kenny Teijsse. Verder kiest trainer Hans de Koning vermoedelijk voor dezelfde basisspelers.
Bij De Graafschap ontbreekt Ted van de Pavert. De verdediger is voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart in de heenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Radio en TV Oost

Het duel op de Vijverberg begint zondag om 12.30 uur en is live te volgen via Radio Oost. Ook op TV Oost wordt vanaf 12.20 uur volop aandacht besteed aan de mogelijke promotie van Go Ahead Eagles naar de eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.