nieuws

Oud-spelers FC Twente "kapot en teleurgesteld" door dreigende degradatie

Voormalige spelers van de hoofdmacht van FC Twente zijn diep geraakt door de ellende waarin de club verzeild is geraakt. "Ik ben er heel erg kapot van", zegt oud-keeper en clubicoon Sander Boschker.Â
Boschker speelde vanavond met oud-FC Twente een duel tegen Lucky Ajax. Dat gebeurde in De Lutte in het kader van het jubileum van landhotel De Bloemenbeek.

"Heel, heel, heel erg vervelend"

Maar gesprek van de dag was natuurlijk nog steeds de dreigende degradatie van FC Twente naar de Jupiler League, eerder deze week voorgesteld door de licentiecommissie van de KNVB. Sander Boschker: "Ik wil er eigenlijk helemaal niet over praten, maar dat het vervelend is lijkt me heel, heel, heel erg duidelijk."
Eddy Achterberg was vanavond de coach van oud-FC Twente. "Voor deze wedstrijd moeten we toch even de knop omdraaien, want het is in- en intriest wat er gebeurd is", zegt hij. Oud-aanvaller Ellery Caïro is ook zwaar teleurgesteld en vult aan: "Dit gaat je aan het hart en wens je geen één club toe. En vooral FC Twente niet." Orlando Engelaar, vanavond spits bij oud-FC Twente baalt ook enorm van alles wat er met de club gebeurt: "Ik kan alleen maar hopen dat alles goed komt."

Burgerrechter

Dat FC Twente nu naar de burgerrechter stapt om degradatie te voorkomen, wordt door veel oud-FC Twentespelers toegejuicht. Eddy Achterberg: "Daar kunnen we nog iets afdwingen. We hebben voldaan aan alles wat de KNVB van ons heeft gevraagd. Daarom denk ik dat dit nu de beste weg is." FC Twente won het duel met Lucky Ajax met 6-5.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.