nieuws

Onno Jacobs: "Deelname Jupiler League betekent einde voor FC Twente"

Onno Jacobs
Onno Jacobs
Als FC Twente de aangespannen rechtszaak over het licentiebehoud verliest en volgend seizoen veroordeeld is tot het spelen in de Jupiler League, zal dat waarschijnlijk het einde betekenen van de club. Dat zei interim-directeur Onno Jacobs vanmorgen bij 'De Tafel van Kees' op FOX Sports.
Komende week dient er een kort geding om de degradatie aan te vechten. Jacobs stelt dat een gang naar de rechter de enige kans is om de club uit Enschede in leven te houden. "Het scenario wat de licentie bedacht heeft, is eigenlijk de doodsteek voor de club", zegt hij. "Bij degradatie loopt Twente zeven ton degradatie vergoeding mis, TV-gelden vallen volledig weg en contracten van spelers komen onder druk te staan. De kans op een begin in de Jupiler league is niet groot, omdat we het financieel dan niet overeind kunnen houden." 
De interim-directeur is niet te spreken over het besluit van de licentiecommissie. "Wat mij het meest irriteert is dat we alles wat de licentiecommissie van ons gevraagd heeft, volbracht hebben en opgevolgd is. In het licentiereglement staat niet wat nu besloten is", aldus Jacobs.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.