nieuws

Bedrijfswagen van Zwolse glaszetter gestolen, oproep om mee te zoeken massaal gedeeld

De gestolen bus
De gestolen bus
De schade is enorm voor Ruben Bruens uit Zwolle: afgelopen nacht is zijn bedrijfswagen gestolen. Naast dat de bus zelf natuurlijk het nodige geld kost, lag er ook nog eens voor tienduizend euro aan gereedschap in.Â
Bruens is glaszetter. Hij had gisteren de wagen thuis in Zwolle geparkeerd voor de deur. Gisteravond om elf uur stond z'n wagen er nog, maar vanmorgen om vijf uur zag een buurman dat de bus weg was. 

Oproep massaal gedeeld

In de hoop dat mensen de bus zouden zien rijden, plaatste de vriendin van Bruens een oproep op Facebook en Twitter. Daarin riep ze mensen op om mee te zoeken naar de grijze Volkswagen Transporter. 
Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Alleen de oproep op Facebook werd al meer dan 2500 keer gedeeld. Ook deelde de Zwolse politie de oproep op Twitter. 

Bus gezien in Steenwijk

In de loop van de dag kreeg Bruens een tip dat zijn bus gezien was bij een benzinepomp in Steenwijk. Meerdere mensen in de buurt gingen snel kijken en ook Bruens zelf reed naar Steenwijk. 
Maar dat leverde niets op. De bus werd niet meer gezien. 

Transporter vaker doelwit dieven

Volgens de Zwolse glaszetter zijn de transporterbusjes de laatste tijd vaker doelwit van dieven. De sleutels zouden eenvoudig na te maken zijn. Wie de bus ziet, wordt gevraagd contact op te nemen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.