Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles keert na jaar terug in de eredivisie

Go Ahead Eagles is erin geslaagd om na een jaar terug te keren op het hoogste niveau. In de play-offs had de ploeg van Hans de Koning na de 4-1 thuiswinst op De Graafschap goede papieren om promotie af te dwingen en maakte bij de return in Doetinchem geen fout. Op De Vijverberg werd het 1-1.
De thuisploeg schoot uit de startblokken en ging haastig op zoek naar de eerste treffer. Na een scrimmage voor het doel moest Nieveld op de achterlijn redden om de openingstreffer te voorkomen. Na een klein half uur was het wel raak voor de thuisploeg. Parzyszek schatte een voorzet van Driver op waarde en kopte de 1-0 tegen de touwen. De Graafschap drukte vervolgens door en kreeg kansen voor de 2-0. Echter, tegen de verhouding in wist Go Ahead de gelijkmaker op het bord te zetten. Na een goede actie zette Wolters voor op De Kogel, die knap diagonaal raak schoot.
Na rust bleef De Graafschap het overwicht houden maar tot grote kansen leidde dat niet. De grootste kans was halverwege de tweede helft zelfs voor invaller Maatsen, die alleen op Jurjus af kon maar zijn inzet gestopt zag worden door de doelman. Even later moest Zwarthoed handelend optreden bij schoten van Vermeij en Peters. De Graafschap probeerde het in het vervolg nog wel, maar de verdediging van de bezoekers stond goed en liet zich in de slotfase niet meer verrassen. Daardoor wint Go Ahead de play-offs en is de club volgend seizoen weer eredivisionist. 
1-1
Graafschap
GA Eagles
1-0 Parzyszek (28)
1-1 De Kogel (41)
Arbiter: Blom
Geel: Will, Diemers, Teijsse, Wolters, Peters
De Graafschap: Jurjus; Will, Pröpper, Straalman, Tesselaar; Driver, Diemers, Smeets, Koolhof (Peters/72); Vermeij, Parzyszek (Kabasele/59).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Vriends, Schenk, Van der Meer; Van Overbeek (Maatsen/64), Nieveld, Daemen (Ten Den/59), Wolters; De Kogel (Groenbast/83), Teijsse.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.