nieuws

Opleiding Artiest van ROC Almelo brengt klassieker 'Antigone' in rockopera

De ROC-stars, studenten van het ROC van Twente in Almelo zijn bijna klaar voor Rockopera 'Antigone', de Griekse supervrouw die vocht voor rechtvaardigheid. Een verhaal van de Griekse schrijver Sophocles, antiek dus, hij schreef het een paar honderd jaar voor Christus.
De rockopera gaat komende week in première, met vier voorstellingen in Hof 88 in Almelo. De studenten Artiest van het ROC van Twente hebben de afzonderlijke delen al in elkaar 'geschoven'. De studenten muziek hebben een tiental rockballads en -nummers geschreven die de scenes van het studenten theater/drama afwisselen.
Techniek is in handen van de studenten PET, podium en techniek. Dat moet wel goed komen, tijd om eens te kijken hoe dat dan gaat, het maken van zo’n voorstelling…

Hedendaagse thema's

Het is een prachtig verhaal. Met gebeurtenissen en dilemma's die nu niet anders zijn. Houd je je strak aan gestelde regels, ook als die tegen je gevoel van rechtvaardigheid indruisen? Nog moeilijker is het, als het gaat om je familie die je die regels oplegt.
Antigone heeft twee broers en een zus. Beide broers vochten verschillende oorlogen. Antigone's oom Creon, inmiddels koning van de stad Thebe, wil niet dat zijn nichtje haar broer begraaft. Hij vocht namelijk de verkeerde oorlog. De andere dode broer krijgt daarentegen wel een eervolle begrafenis.
Dat kan Antigone niet verkroppen. Beide mannen verdienen wat haar betreft een goede begrafenis zodat hun geest niet gaat dwalen. Oom Creon denkt daar anders over en dreigt met de dood.

Studenten zijn enthousiast

Een intens stuk, die nogal wat uitdagingen biedt. De studenten van de opleiding artiest bij het ROC in Almelo waren, zegt docent Drama, Lot van der Heyden meteen razend enthousiast…
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.