nieuws

Heracles Almelo voor het eerst in historie Europa in na zege bij FC Utrecht

Heracles Almelo heeft zich voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor Europees voetbal. De ploeg van trainer John Stegeman won zondagmiddag met 0-2 bij FC Utrecht en dat was meer dan voldoende na het 1-1 gelijke spel in Almelo.
Heracles Almelo moest scoren in Utrecht om nog kans te maken op het Europese ticket. In de eerste helft tastten beide ploegen vooral af. Wel leek FC Utrecht al snel op voorsprong te komen, maar Willem Janssen kopte volgens de arbitrage in buitenspelpositie raak. Ook raakte Andreas Ludwig met een fraaie afstandsknal de paal. Aan de andere kant kende Filip Bednarek moeite met een vrije trap van Thomas Bruns, maar dat leverde geen treffer op. Heracles-trainer John Stegeman werd nog naar de tribune gestuurd, nadat hij zich fel uitliet tegenover collega-trainer Erik ten Hag. 
Na rust werd FC Utrecht steeds sterker. Ludwig kreeg een grote kans, maar stuitte op Bram Castro. Heracles probeerde met het inbrengen van een extra spits (Paul Gladon) meer te forceren. Dat leverde al snel resultaat op. Na een hoekschop kon Thomas Bruns uithalen en via het been van Janssen ging de bal achter Bednarek, 0-1. Heracles had niet veel later een grote kans op de 0-2, maar Bednarek wist tot driemaal toe redding te brengen. Ook Bel Hassani was dicht bij de 0-2, maar zijn vrije trap belandde via een FC Utrecht-been op de lat. Vijf minuten voor tijd was het wel opnieuw raak voor de bezoekers. Invaller Paul Gladon ontsnapte en bleef oog in oog met Bednarek ijzig kalm en tekende voor de 0-2. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en Heracles kon zelfs uitlopen, maar het bleef bij 0-2. Heracles plaatste zich daardoor voor de derde voorronde van de Europa League.
0-2
Utrecht
Heracles
0-1 Bruns (68)
0-2 Gladon (85)
Arbiter: Kuipers
Geel: Pelupessy, Zomer, Barazite
Bijz.: Heracles-trainer John Stegeman naar de tribune gestuurd (36)
FC Utrecht: Bednarek; Troupée (Rubin/82), Van der Maarel, Janssen, Leeuwin, Amrabat; Ludwig, Barazite, Strieder (Boymans/71); Haller, Joosten.
Heracles: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Gosens; Bruns (Van Ooijen/76), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Fledderus/90+1), Weghorst, Darri (Gladon/60).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.