nieuws

Heracles-voorzitter Smit euforisch: "Wij gaan verder in Europa"

Heracles Almelo plaatste zich zondag voor het eerst in de clubhistorie voor Europees voetbal. Voor voorzitter Jan Smit is het de kroon op zijn werk in Almelo. De preses riep de hele week al dat Heracles Europa in zou gaan.
"Ik ben denk ik twintig jaar jonger geworden. Ik heb vandaag zo genoten", zei Smit tegen RTV Oost. "Na afloop ben je gewoon één met al die jongens, wat ze gepresteerd hebben... Ook de supporters wil ik graag bedanken voor alle inzet. Elke wedstrijd zijn ze meegegaan. Dit is op en top genieten, ook als voorzitter. Fantastisch!"
Smit ziet het Europese avontuur niet als een schoolreisje. "Op 12 mei hebben wij onze Europese licentie gekregen. Toen heb ik gelijk gezegd: dat laten we niet lopen, wij gaan er tegenaan. Het is zo'n fantastisch gevoel als je dat meemaakt. Ik heb het net in de kleedkamer al gezegd en dat durf ik nu ook te voorspellen. We laten ons ook niet door de eerste de beste ploeg, waar dan ook vandaan, wegspelen. Wij gaan verder in Europa", meent de voorzitter. 
Heracles Almelo werd in 2005 kampioen van de eerste divisie, bereikte in 2012 de bekerfinale en plaatst zich nu voor Europees voetbal. "Het kampioenschap overtreft alles, dat je weer naar de eredivisie gaat. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij ook verder kunnen komen met deze club, als we maar geen gekke dingen gaan doen", aldus Smit, die nu eerst wil genieten. "Morgen gaat heel Almelo feestvieren. We gaan met de platte kar, muziek voorop. We gaan morgen een feest bouwen in Almelo wat nog nooit vertoond is."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.