nieuws

Groot feest bij Heracles Almelo: "Wij lusten geen bier hè, Thomas"

Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de Europa League. De Almelose ploeg won met 0-2 bij FC Utrecht en won daardoor de play-offs. Thomas Bruns en Mike te Wierik waren na afloop uitzinnig.
"Fenomenaal, ik heb er eigenlijk geen woorden voor", zei Te Wierik voor de camera van RTV Oost. "Wat een ontlading toen Thomas de 0-1 maakte, echt fenomenaal. Je weet hoe het publiek dan tegen je kan keren, zeker in Utrecht. Dat is normaal gesproken ook een fantastisch publiek, maar het kan voor de eigen spelers ook lastig zijn om daarvoor te spelen."
Thomas Bruns tekende voor de 0-1, maar was vooral blij na de 0-2 van Thomas Gladon. "Gladon is de laatste weken belangrijk met een paar goaltjes. Natuurlijk die heel belangrijke tegen FC Groningen, anders hadden we hier niet eens gestaan", beseft Bruns. "Dat hij het zo koelbloedig afmaakt, is een dikke pluim waard. Maar dat moet ik aan het hele team geven, de hele club, de supporters, de voorzitter, de directeuren, de vrouw die het eten maakt... Iedereen grote complimenten."
Nu wacht een groot feest voor Heracles Almelo en zullen er waarschijnlijk de nodige biertjes worden gedronken. "Mike lust alleen maar Malibu", lacht Bruns. "Wij lusten geen bier hè, Thomas", reageert Te Wierik. "Wij gaan wat lekkers drinken met elkaar. En feesten met de supporters hoort er natuurlijk ook bij. De rest staat morgen op het programma." Bruns kijkt uit naar de huldiging op het Centrumplein. "Nu moeten we volle bak gaan en daar moet iedereen zijn. Het wordt denk ik geweldig morgen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.