nieuws

Schippers wint 200 meter op FBK Games in toptijd

Dafne Schippers heeft zondag het publiek bij de FBK Games in Hengelo waar voor zijn geld gegeven. De wereldkampioene won de 200 meter in 22,02. Die tijd was nog nooit gelopen op een Nederlandse atletiekbaan.
Het is haar beste seizoentijd en haar tweede tijd ooit. De 23-jarige Utrechtse was één keer sneller en dat was op de WK vorig jaar in Peking, toen ze het goud veroverde in 21,63. Het verschil met de concurrentie was groot. De Brits Jodie Williams snelde naar de tweede plaats in 23,06, ruim een seconde achter Schippers, die direct na afloop zei dat ze vooral had genoten van de entourage. "De sfeer in het stadion was geweldig en de aanmoedigingen van het publiek super."

Weer mislukte wissel estafettevrouwen

De Nederlandse estafettevrouwen op de 4x100 meter beleefde zondag bij de FBK Games in Hengelo een herhaling van de WK atletiek vorig jaar in Peking. Evenals in de finale daar ging het mis bij de wissels. Slotloopster Marit Dopheide startte te vroeg en kreeg daardoor het stokje van derde loopster Naomi Sedney buiten het wisselvak.
De wissel tussen Jamile Samuel en Dafne Schippers, de twee topsprintsters uit het Nederlands team, verliep vlekkeloos. Team Oranje mikte op het baanrecord van 43,85 uit 1988. De vrouwenploeg verbeterde vorig jaar op de WK in de series het Nederlands record naar 42,32. Met die tijd staat de ploeg in de mondiale top zestien en is deelname aan de Spelen in Rio vrijwel zeker.

Koster toont klasse in Hengelo

Maureen Koster heeft zich met verve getoond op de FBK Games. Ze duelleerde tot aan de meet om de overwinning op de 1500 meter, maar kon de Ethiopische Besu Sado net niet passeren. De Boskoopse werd tweede in 4.05,48. Sado klokte 4.05,30. Koster is in voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio, waar ze mikt op een topprestatie op de 1500 meter.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.