nieuws

Booty Challange: Op de kop in de Regge

‘Goedemorgen, jullie worden nat!’ Dat was het welkomstwoord bij de Booty-challenge afgelopen zondag in Nijverdal.
Vanuit verschillende hoeken komt er zacht gepiep van Strongsisters die hier geen rekening mee hadden gehouden en straks in een nat pak naar huis moeten. Maar geen enkele sister durft hardop te balen want we zitten tussen een horde Strongmanrunners. Die geven natuurlijk geen kick en hebben wel aan droge kleren en een handdoek gedacht.

Wat stinkt hier zo?

Nadat we ons nog even druk hebben gemaakt over wel of geen jasje aan, wel of geen telefoon mee voor foto’s in verband met het voorspelde waterspektakel rennen we vanaf ‘de Wilgenweard’ in een lekker inloop drafje naar de atletiekbaan voor een gezamenlijke warming-up. Het stinkt als we de baan oprennen. Stilstaand water, een muffige lucht die moeilijk te omschrijven is, maar een half uur later weten we dat het de moddersloot voor de atletiekbaan is, waar wij we op dat moment doorheen baggeren. Het is de bedoeling dat we wennen aan lopen met natte voeten. De eerste stappen voelen vies en raar, maar het went verbazingwekkend snel. Echt nat zijn we nog niet, maar op weg naar het onderdeel autobandslepen komen we Strongmanrunners tegen die in de Regge hebben gelegen. Nat van top tot teen.

Best lekker

Echt aantrekkelijk ziet het water er niet uit. Maar waar de meeste vrouwen in de zomer aan het strand beginnen met een voorzichtige teen in zee, jumpen we nu met z’n allen zo de Regge in en zwemmen we in het ijskoude water tussen lelies en een vies bruin drapje naar de brug. Op de brug staan mensen te kijken die zich ongetwijfeld afvragen waarom wij dit doen. Het is nog een hele hijs om uit het water te klauteren langs de gladde modderige waterkant. Maar met kontjes en armen staan we allemaal weer op het droge. Nog een keer hetzelfde kunstje en dan weer naar de atletiekbaan voor wat klauterwerk. Je zou denken dat het best koud is om in natte kleren rond te rennen, maar nee. Geen centje pijn. Best lekker zelfs.

Officieel Power-girls

Langzaam maar zeker stomen we ons zelf klaar voor 3 september. Het wordt steeds leuker en het gaat helemaal goed komen. Als cadeautje hebben we ons zelf een promotie gegeven van Powder-girls naar Power-girls. De ‘d’ hebben we zondag achter gelaten in de Regge!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.