nieuws

Jongste zoon vermoord echtpaar Vis Vollenhove krijgt werkstraf voor laster

Onderzoek in huis vermoord echtpaar Vis in Vollenhove
Onderzoek in huis vermoord echtpaar Vis in Vollenhove © RTV Oost
De jongste zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove heeft van de rechtbank een werkstraf van dertig uur gekregen voor smaad en laster.
Hij beschuldigde zonder enig bewijs een vroegere huisvriend van zijn ouders van betrokkenheid bij de nooit opgeloste dubbele moord in 2009.
Dat meldt De Stentor. De zoon heeft naast de werkstraf ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken gekregen. Volgens het Openbaar Ministerie is de huisvriend niet in beeld geweest als verdachte.

Zoon was verdachte dubbele moord

De zoon beweerde dat op Twitter. De rechtbank noemde de beschuldiging zeer ernstig. De zoon was zelf tussen 2010 en 2013 hoofdverdachte van de dubbele moord op zijn ouders.
Justitie kon niet met genoeg bewijs tegen hem komen, waardoor de zaak niet voor de rechter kwam. Hij kreeg een schadevergoeding van 30.000 euro.

Onvindbaar

De nu voor smaad en laster veroordeelde zoon is al enkele jaren onvindbaar. Hij was niet bij de zaak aanwezig en het wordt nog een hele toer om het vonnis aan hem over te brengen, schrijft De Stentor. Het huis waar hij zijn postadres heeft is afgebroken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.