nieuws

Koolmezenfamilie zorgt voor overlast in kantoor Studenten Overleg Orgaan Zwolle

Boven het kantoor van Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) op de campus, huist sinds kort een stel koolmezen. De vogeltjes zorgen voor overlast. Zo zijn ze de hele dag door aan het piepen en valt de vogelpoep via het rooster in het kantoor. Â
"Ik heb het vermoeden dat ze er al een tijdje zitten", laat Gerben Westerman, vicevoorzitter van SOOZ weten. "Een tijdje terug dacht ik al wat te horen, maar ik had niet het idee dat ze direct boven ons op het systeemplafond zaten. Nu na het weekend zijn ze ineens goed hoorbaar."

'Er zitten vijf tot acht vogels'

"We denken dat het gaat om een nestje, er zitten naar schatting vijf tot acht vogels. Ik heb gekeken, maar ik kon zo snel niet een nestje vinden. Er zijn er twee die af en aan vliegen, wij denken dat dat de ouders zijn."

Gat in de muur

De meesjes zijn waarschijnlijk binnengekomen via een gat in de muur. "We gaan er nu niets aan doen. We hebben overlegd met de huismeester en de hogeschool waar ons kantoor van is en we gaan wachten tot de jonge vogeltjes zijn uitgevlogen. Voor volgend jaar wordt het gat gedicht zodat het stel daar niet opnieuw gaat nestelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.