nieuws

Kirsten van der Ven stopt bij FC Twente Vrouwen

Kirsten van der Ven (l) in het shirt van FC Twente
Kirsten van der Ven (l) in het shirt van FC Twente
FC Twente-speelster Kirsten van der Ven stopt met voetballen. De 31-jarige middenveldster kondigde kort na het behalen van de landstitel aan voor een maatschappelijke carrière te kiezen.
Van der Ven kwam deze winter over van het Zweedse FC Rosengård, waar ze twee jaar voor speelde. "“Het is goed zo.", zegt Van der Ven. "Ik ben enorm trots op wat ik bereikt heb. Vanaf het moment dat ik het besluit heb genomen besef ik pas hoe mooi mijn carrière is geweest en wat ik allemaal heb beleefd."

Glansrijke carrière

De middenveldster kan terugkijken op een carrière gevuld met hoogtepunten en prijzen. Van der Ven speelde in de UEFA Women’s Champions League en won diverse prijzen waaronder kampioenschappen, de beker en de Supercup van Zweden met twee clubs die deel uitmaakten van de wereldtop.
Ook speelde Van der Ven 89 wedstrijden voor het Nederlands Elftal, waarbij ze onder meer op het EK in 2009 brons behaalde met de Oranje Leeuwinnen en vorig jaar op het WK in Canada actief was. 

Afsluiten als kampioen

Van der Ven: "Ik kan niet anders zeggen dat ik enorm blij ben ik dat ik bij FC Twente mijn carrière beëindig. Met deze groep en staf heb ik in een korte tijd een band opgebouwd, ik pas echt bij deze club. Dat ik het dan mag afsluiten als kampioen van Nederland, dat is in één woord geweldig.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.