nieuws

Aangehouden voetbalfans bij duel Graafschap en Go Ahead Eagles weer vrij

Spelers GA Eagles op vlucht voor 'fans' Graafschap
Spelers GA Eagles op vlucht voor 'fans' Graafschap
Acht voetbalfans die zondag na afloop van de wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles in en rond stadion De Vijverberg in Doetinchem zijn aangehouden, zijn of komen vandaag weer vrij. De fans werden aangehouden omdat ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.
Onmiddellijk na de wedstrijd braken in en buiten het stadion relletjes uit. Het duel eindigde in 1-1, waardoor Go Ahead Eagles promoveerde naar de eredivisie en De Graafschap waarschijnlijk terug moet naar de Jupiler League. Spelers van de club uit Deventer werden op het veld belaagd door supporters.

Vijftien aanhoudingen

De politie hield buiten het stadion in totaal vijftien supporters aan. Zeven werden er in de loop van de middag weer vrijgelaten. Zij hadden zich onder meer schuldig gemaakt aan het gooien van vuurwerk.
De overige acht, verdacht van openlijke geweldpleging, brachten de nacht in de cel door. Na verhoor werden ze vandaag naar huis gestuurd.

Nog meer arrestaties verwacht

De politie verwacht de komende tijd nog meer arrestaties. "Deze fans die tot nu toe werden aangehouden, werden buiten het stadion gearresteerd", aldus een woordvoerster. "Op basis van televisiebeelden verwachten we nadrukkelijk nog meer mensen aan te houden die zich op het veld misdroegen."
Tot nu toe hebben er nog geen spelers van Go Ahead Eagles aangifte gedaan van mishandeling. De politie verwacht echter dat dit nog wel gebeurt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.