nieuws

Weinig bijval voor statement supporters FC Twente; club is de gunfactor kwijt

Het statement dat de supportersverenigingen van FC Twente gisteravond in een open brief naar buiten brachten krijgt weinig bijval op Twitter.Â
Het stuk, geschreven door de gezamenlijke supportersverenigingen en de ledenvereniging 'Twente, Verenigt' is met verbazing ontvangen.

Gunfactor kwijt

De supporters wordt verweten dat ze de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. FC Twente is de gunfactor in Nederland al lang kwijt.
Steeds meer mensen lijken degradatie naar de Jupiler League of het verdwijnen van de club een logisch gevolg te vinden van het wanbeleid dat de laatste jaren is gevoerd in de Grolsch Veste.

Vooral hoon online

Maar ook de supporters van FC Twente worden met stijgende verbazing gevolgd.
Was er de afgelopen maanden vooral respect voor de supporters die met duizenden een mars liepen om hun club te ondersteunen en met honderden afreisden naar uitduels van hun club, er klinkt nu hoon op Twitter vanwege het gezamenlijk statement van de supporters. 

Boodschap valt verkeerd

Vooral de alinea in het artikel hierboven, waarin de supportersverenigingen hun ongenoegen uiten over gebrek aan hulp van collega-clubs uit de eredivisie, valt compleet verkeerd.
Als voorbeeld halen de supporters van FC Twente Bayern München aan, dat jaren geleden de in nood verkerende concurrent Borussia Dortmund een renteloze lening verschafte van 2 miljoen euro, terwijl de clubs in de eredivisie helemaal niets doen voor FC Twente. 

AGOVV, Veendam en Haarlem?

Een stelling die totaal niet begrepen wordt, want waarom zouden clubs - die zich gedupeerd voelen door FC Twente - de club (financieel) steunen, vragen velen zich af.
Bovendien stond FC Twente ook niet klaar toen clubs als AGOVV, Veendam en Haarlem in nood verkeerden, is het tegenargument op Twitter.

Toch ook begrip

Dat de supporters van FC Twente tussen hoop en vrees leven, wordt dan wel weer begrepen. Want een meerderheid op Twitter heeft maar weinig vertrouwen in een goede afloop voor FC Twente van het kort geding dat vrijdag dient voor de rechtbank in Utrecht.
Uit een poll van het Fox Sportsprogramma De Tafel van Kees bleek rond 20.30 uur vanavond dat 65 procent van de stemmers denkt dat het over en uit is voor FC Twente.

Meer realiteitszin

De supporters van FC Twente zou wat meer realiteitszin sieren, is de algemene mening op Twitter.
Het gaat vooral om supporters van andere clubs in Nederland, maar zoals eerder vastgesteld; het lijkt er op dat de supporters van FC Twente, net als hun club, in Nederland de gunfactor kwijt zijn.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.