nieuws

Voetbalvereniging Rood Zwart investeert in noaberschapshoes voor heel Delden

Voetbalvereniging bouwt noaberschapshoes voor heel Delden
Voetbalvereniging bouwt noaberschapshoes voor heel Delden
Leden van voetbalvereniging Rood Zwart uit Delden zijn akkoord met de bouw van een nieuw noaberschapshoes waar de hele Deldense samenleving terecht kan. Het gaat om een forse investering van de club, waarbij een miljoen euro op de plank moet komen.Â
Het geld wordt door de voetbalvereniging zelf opgebracht, onder meer via de uitgifte van obligaties.
De plannen voor een multifunctioneel clubgebouw zijn al een paar jaar oud. Maar een financieel gat tussen bouwkosten en beschikbare middelen zorgde ervoor dat de club een pas op de plaats moest make. Na het principe- besluit dat de leden in 2014 al namen, kan de schop nu definitief de grond in.  

'Met elkaar, voor elkaar'

Het beroep op onze leden is heel groot, maar ook noodzakelijk, aldus penningmeester Pepers: "Zonder de inzet van onze leden en vrijwilligers, is een project als dit niet te trekken. Ons clubmotto is 'met elkaar, voor elkaar'. Dat werkt in Delden nog steeds. Ieder lid of vrijwilliger draagt zijn eigen steentje bij. Ieder naar eigen vermogen. De sterkste schouders, de zwaarste lasten. De ene is hier goed in en de ander daar. Degenen die een financiële bijdrage niet kan missen, weten op een andere wijze wel een bijdrage te leveren. Het gaat er om samen iets moois tot stand te brengen voor ons zelf en voor onze kinderen."
Het nieuwe noaberschaphoes zal fungeren als het nieuwe onderkomen van de voetbalvereniging Rood Zwart. Maar naast Rood Zwart maken ook de scholen, ouderenorganisaties, buitenschoolse opvang La Luna, het Rode Kruis, Voetbalschool Oost, de Oranjevereniging en diverse trainingskampen gebruik van de accommodatie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.